En tjänst för att jämföra elavtal

Elmarknad.se är en webbtjänst som låter användare jämföra olika elavtal för att hitta det billigaste alternativet. Tjänsten samlar in priser och villkor från ett stort antal elleverantörer och presenterar dem på ett överskådligt sätt. Hemsida för tjänsten elmarknad.se.

Enkel jämförelse av elavtal

elmarknad.se behöver användaren bara ange sin årsförbrukning av el, så räknar tjänsten fram ett jämförpris per kilowattimme för alla tillgängliga avtal. Detta gör det väldigt enkelt att jämföra olika leverantörers priser. Tjänsten visar både fasta och rörliga elavtal. De fasta avtalen har ett fast pris per kilowattimme under en viss tidsperiod, medan de rörliga avtalens pris följer elbörsens priser.

Hitta det bästa elavtalet

Förutom att hitta det billigaste elavtalet kan man på elmarknad.se även filtrera bland avtalen baserat på andra kriterier. Man kan till exempel välja miljövänliga avtal med el från förnybara energikällor.

Det går också att välja avtal baserat på bindningstid och uppsägningstid. Vissa avtal har långa bindningstider för att garantera ett låst pris, medan andra har kortare bindningstider eller är helt utan bindningstid.

Jämför elavtal regelbundet

Elpriserna varierar över tid, så för att ha det bästa elavtalet kan det löna sig att jämföra och byta avtal regelbundet. Elmarknad.se underlättar detta genom att samla alla avtal på ett ställe.

När det närmar sig slutet på ens nuvarande elavtals bindningstid kan man använda tjänsten för att hitta ett nytt avtal. På så sätt kan man byta till det billigaste alternativet inför nästa period.

En tjänst för konsumentmakten

Elmarknad.se ger elkonsumenter mer makt genom att göra det enkelt att jämföra olika leverantörers erbjudanden. Med bara några klick kan användaren hitta det bästa och billigaste elavtalet.

Detta driver på konkurrensen mellan elleverantörerna och ger incitament för dem att erbjuda bra villkor och priser till konsumenterna. På så sätt bidrar elmarknad.se till en bättre fungerande elmarknad.