En walk in closet är ofta bättre än en garderob

När det kommer till att organisera och förvara dina kläder på ett vettigt sätt finns det två bra lösningar: en garderob eller en klädkammare (en walk in closet). Bägge dessa lösningar har vissa fördelar och nackdelar. Därför kan det vara svårt att välja mellan dem. Läs vidare för att få tips på hur du kan göra detta val!

För- och nackdelarna med en walk in closet

Till att börja med är en walk in closet som ett slags rymligt och separat rum som du kan förvara kläder i. Fördelarna med denna lösning är:

  • Utrymmet. Denna lösning ger dig gott om plats att förvara alla dina accessoarer och kläder. Du kan även få plats med säsongsbetonade plagg såsom sommarklänningar och vinterjackor.
  • Anpassningsbarhet. En annan fördel med att ha en klädkammare är att denna i hög grad kan anpassas utifrån ditt behov. Du kan till exempel välja att lägga till lådor, hyllor och klädhängare i olika storlekar vid behov.
  • Stilfullt. Denna lösning för förvaring av accessoarer och klädesplagg är ofta väldigt stilfull. Dessutom kan du inreda den med belysning, speglar och till och med konstverk för att ta det estetiska till en ny nivå.

De främsta nackdelarna med lösningen är:

För- och nackdelarna med en garderob

En tråkig gammal garderob har istället följande fördelar:

  • Tar mindre plats. En garderob är mindre än en klädkammare och tar därmed också mindre plats. Därför kan den passa bättre om du har en mindre bostad.
  • Kostnaden. Garderober är generellt sett billigare än klädkammare, inte minst platsbyggda sådana.

Dessa är de främst nackdelarna med garderober:

  • Den mindre platsen. En garderob är som sagt mindre och ger dig därför också ett mindre utrymme att förvara dina plagg på.
  • Standardisering. En annan nackdel är att garderober och garderobssystem generellt sett är väldigt standardiserade. Vad detta innebär är att du inte kan anpassa dem i samma utsträckning som en platsbyggd klädkammare.