En dörr som klarar utmaningar!

Valet av säkerhetsdörr behöver inte vara svårt och kräva allt för många förberedelser. Har man väl kommit fram till att man vill investera i en säkerhetsdörr går det att titta på de klassningar som nu används i EU. Tidigare var det lokala regler och certifieringar som gällde men sedan några år har dessa bytts ut till EU standard. Önskar man köpa en klassad dörr kan man därför kallt räkna med att den skall klara de utmaningar som ställs.

Rätt säkerhet

Något förenklat kan man säga att RC 1-3 är dörrar som skall förhindra spontana inbrottsförsök. Det rör sig om mycket robusta dörrar, inte minst om man valt Torterolo säkerhetsdörr, och skyddet är betydligt högre än om man har en klassisk vanlig dito. Värt att tänka på är dock att de inte är tillverkade för att stå emot ett längre försök där inkräktare har med sig ordentliga verktyg. Går man upp högre i trappan som är från 1-6, har man stora möjligheter att även förhindra väl förberedda inbrottsbovar med allt ifrån slagborr till kofot med sig.

Bor man ensligt och risken finns att någon faktiskt kan spendera någon timma vid dörren, är det inte fel att kombinera säkerhetsdörren med larmsystem. Det går också att välja en svårare dörr som kräver åtskillig tid och kunskap innan man kommer förbi. Har man en Torterolo säkerhetsdörr i kombination med ett hemlarm, finns goda möjligheter att man slipper inbrott. Den som försöker komma in genom dörren kommer då inte hinna ta sig in innan säkerhetspersonalen tagit sig dit för att stoppa varje försök.

Även om en säkerhetsdörr många gånger är till för att förhindra inbrott, kan man också titta på hur väl de fungerar som branddörrar och för att dämpa ljud från vägar och trappor.